Pretty Darling ~ Arbetsmetod Bröllop

Min koncept med Pretty Darling är att jag kommer till bruden på både provomgång och bröllopsdagen. Jag har märkt under alla år att detta ger bruden en fantastisk start till bröllopsdagen. Att slippa resa bort för att bli förfinad och ha alla nära och kära närvarande minskar stress och höjer upplevelsen och början av denna fantastiskta dag.

Väljer du att anlita Pretty Darling så kommer processen se ut så här:

Bokning och Betalning:

För att boka ditt datum så skickar en förfrågan via kontakt formen på hemsidan eller via mejl till info@prettydarling.se. Jag försöker återkomma till mejl inom 48 timmar. Vi kan sen diskutera uppdrag. Har du fått all information som du behöver av mig och vet att du vill boka mig till din bröllopsdag skickar du en skriftlig bekräftesle via mejl.

Jag återkommer till dig med en deposition av 1000kr som betalas in via faktura till mitt AB Pretty Darling Brides via Bankgiro.

Jag bekräftar när betalningen har kommit in och ditt datum är bokat.  Deposition dras av från slutfakturan.

Priserna på hemsidan ger en ide av pris och vad som ingår i paket. På provomgången fastställer vi priset då vi vet exakt vilken typ av sminkning och hårstyling/uppsättning det blir.

Efter Provomgång betalas 40% av beloppet som har offererats via faktura till bankgiro.

Efter Bröllopet betalas återstående via faktura till bankgiro.

 

Provomgång:

 • Vi bokar in en provomgång 1-2 månader innan bröllopsdagen.
 • Provomgång sker hemma hos bruden eller på plats inom Skåne om bruden bor på annat håll. Jag har också möjlighet att ha provomgång hemma hos mig i Malmö eller på Österlen.
 • En provomgång tar 4-6 timmar för både hår och smink om man ska hinna testa några frisyrer och smink variationer och gå igenom konsultation.
 • Vill du ha tärnor, vänner, familj med på provomgång hemma hos dig går det bra.
 • Innan provomgången (2-4 veckor innan) skickar jag ut en konsultation som du fyller i, samt information som är bra att veta inför provomgången.
 • På provomgången börjar vi med att gå igenom konsultationen och jag ställer frågor kring dina önskemål. Vi siktar in på 1-3 looks (beroende på paket) som ska testas.
 • Vanligtvis går jag igenom hela processen med hår och smink så att du själv ser 1) exakt hur dina val av uppsättningar ser ut och känns. Har du smycken, blommor, slöja, kan detta testas. 2) Hur sminket känns på din hud, färger,form, ev.lösfransar, läppstift färg osv, känns och ses ut på huden.
 • Jag tar bilder och noterar ner alla smink färger, produkter som har används, gör noteringar om uppsättning.
 • Efter provomgången (antigen på plats eller via mejl) diskuterar vi eventuella ändringar, eller bestämmer vilken blir den vi utför till bröllopsdagen.

Bra att veta när du letar inspirations bilder

Bästa inspirations källor för bruduppsättningar, brudfrisyrer och brudsminkningar är Pinterest och Instagram (kolla gärna på vår Pinterest där vi har massor med bilder).

När du tittar på frisyrer, är det viktigt att  tänka på:

 1.  Din vanlig frisyr
 2. Hur långt eller kort håret kommer vara vid bröllopet
 3. Vad som passar din anksikts form, huvudform, kroppsform
 4. Vad som passar din hårtyp
 5. Hur brudklänningen ser ut
 6. Hur du vill att  håret  ser ut framifrån( finns ofta mindre inspo bilder av frisyrer framifrån)

Om du har svårt med det kan jag alltid hjälpa till med en konsultation.  Du behöver inte hitta en bild på exakt det du vill ha. Det går sällan att hitta en exakt bild på ”din” uppsättning. Istället rekommenderar jag, att leta efter olika delar du gillar som vi  sen kan sätta ihop till just din unika bruduppsättning eller brudfrisyr. Vanligtvis, så kommer du fram till max 3 alternativ med håruppsättningar vilket vi utgår ifrån när vi gör ditt provomgång.

När du tittar på sminkningar är det viktigt att tänka på;

 1. Nästan alla bilder smink bilder är retusherad och reviderade, så det är viktigt att ha realistiska förväntningar av hur din hud och smink kan se ut.
 2. Försök att hitta delar som vi sätter ihop till en unik sminkning för dig.

Vi anpassar alltid sminket till din hudton, ögonfärg, form, behov och önskemål. Med smink kan vi inte ändra fysisk form bara illusionen av form, och detta är viktigt att veta före vi ger oss in på en provomgång . Jag försöker alltid informera och diskturera hur vi kan anpassa en sminkning som du har valt så för att nå dina önskemål.

Bröllopsdagen

 • Inför bröllopsdagen gör vi ett schema med alla tider moment som ska göras för bruden och eventuella tärnor/gäster som behöver hjälp.
 • Fotografen har vanligtvis ett schema som dom utgår ifrån så bra att vi anpassar schemat till deras, beroende på om foton ska göras före eller efter vigseln eller om bilder ska tas på förberedelserna.
 • Jag är på plats som bestämt på schemat, gör min setup och sen börjar vi förberedelserna till denna stor dag!

 

Har du frågor eller funderingar är det bara att höra av dig!